کلینیک دندانپزشکی دکتر یادی اهواز

در پر بازدیدترین سایت استان خوزستان شغلت رو تبلیغ کن ...!

آمار بازدید سایت
طراحی سایت بستن

اصطلاحات استفاده شده در وردپرس

اصطلاحات استفاده شده در وردپرس

مقدمه

صرف نظر از اینکه برای طراحی سایت شرکتی اقدام کرده باشید، یا سایت شخصی یا طراحی فروشگاه اینترنتی ؛ اگر سایت شما با وردپرس طراحی شده باشد، باید بدانید که تمام سایت های وردپرسی دارای یک پنل مدیریت مشترک هستند. اصطلاحاتی که در این سایت ها استفاده می شود نیز یکی هستند. پس با کار شما همراه باشید تا یکبار برای همیشه با این اصطلاحات آشنا شویم.

ورود به پنل مدیریت وردپرس

برای وارد شدن به پنل وردپرس، ابتدا وارد آدرس mysite.com/wp-admin می شویم و سپس اطلاعات ادمین (شامل نام کاربری و رمز عبور) را وارد می کنیم.

سپس وارد پنل مدیریت وردپرس می شویم که تصویر آنرا در زیر می بینید. در این پنل می توانید اقدام به تغییرات در سایت وردپرسی خود کنید.

خوب حالا که وارد پنل شده ایم، می رویم تا با اصطلاحات و واژه های وردپرس آشنا شویم.

اصطلاحات وردپرس

پیشخوان یا Dashboard

پیشخوان یا داشبورد وردپرس، اولین صفحه‌­ای است که پس از ورود به پنل سایتتان با آن مواجه می شوید و برای انجام تمام فعالیت­‌ ها و سفارشی سازی سایت خود با آن سر و کار دارید.
صفحه پیشخوان شامل : منوی داشبورد در سمت راست، بخش خوشامدگویی، بخش در یک نگاه جهت نمایش تعداد پست ها و صفحات و نظرات و نیز بخش اخبار وردپرس می باشد.

نوشته یا Post

همان مطالب سایت شما هستند. برای اضافه کردن هر مطلب، باید یک عنوان و متن برای آن وارد کنید. البته می توانید تصویر، ویدئو و هر چیزی مثل نقل قول و فرمول و لینک را به نوشته ها اضافه کنید. وردپرس یک ویرایشگر متن با امکانات فراوان در اختیارتان گذاشته است.

دسته بندی یا Category

می توانید برای مرتب سازی مطالب، چندین دسته بندی ایجاد کنید. با این کار هر مطلب را جزو یک دسته بندی (مثلاً دسته بندی عمومی و تخصصی) قرار می دهید. درواقع با این کار، مطالب را گروه بندی کرده اید و برای نظم دادن به پُست ها بسیار مناسب است.

برچسب یا Tag

همچنین می توانید چندین برچسب ایجاد کنید و برای هر مطلب، یک یا چند برچسب در نظر بگیرید. این هم یک راه برای گروه بندی مطالب است و بدین ترتیب بیننده می تواند با کلیک روی هر تگ، به تمام نوشته های مرتبط با آن دسترسی داشته باشد.

رسانه یا Media

تمام رسانه های مالتی مدیا شامل : تصویر، ویدئو و صوت را شامل می شود. این رسانه ها را می توانیم به مطلب اضافه کنیم تا مطالب جذاب تری داشته باشیم.

برگه یا Page

برگه همان صفحات سایت ما هستند؛ مثلاً صفحه درباره ما، تماس با ما و محصولات.

افزونه یا Plugin

معمولاً وردپرس خام امکانات محدودی را در اختیار ما می گذارد و برای اینکه امکانات وردپرس را گسترش دهیم، از پلاگین ها استفاده می کنیم. مثلاً برای اسلایدر می توان از پلاگین های مخصوص اسلایدر و برای قراردادن شبکه های اجتماعی در سایت نیز می توان از یک افزونه دیگر استفاده کرد.

کاربر یا User

جهت ورود به پنل مدیریت وردپرس، باید اطلاعات کاربری داشته باشیم؛ که شامل نام کاربر و رمز عبور می باشد. معمولاً کاربر اصلی را به نام Admin می گذارند.
هر کاربر نقش خاص خود را در وردپرس دارد و برای هر کاربر می توان مجوزها و محدودیت هایی در نظر گرفت.

قالب یا Theme

قالب یا تم وردپرس که به آن پوسته هم گفته می شود، همان ظاهر و سبک کلی سایت ماست. در واقع قالب سایت است که چیدمان و استایل عناصر در صفحه را مشخص می کند.

برای طراحی سایت توسط شرکت کار شما می توانید یک قالب اختصاصی سفارش دهید یا برای کاهش هزینه تان، از قالب های آماده استفاده کنید.

هدر یا Header

هدر همان سربرگ یا بخش بالایی صفحه است که شامل منو، بخش بالای منو و لوگوی ما می شود.

فوتر Footer

پانویس یا فوتر، بخش پایین صفحات است که معمولاً شامل آدرس، شماره تماس بعلاوه بخش کپی رایت می باشد.

شبکه های اجتماعی یا Social Media

سوشال مدیاهای پرکاربرد امروزه شامل : اینستاگرام، فیسبوک، واتساپ، لینکدین، توئیتر و … می باشد.

اشتراک گذاری Share

می توان امکاناتی برای کاربران در نظر گرفت تا با دیدن هر صفحه یا مطلب یا محصول، بتوانند آنرا در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارند.

اسلایدر یا Slider

معمولاً دو یا چند تصویر هستند که یکی بعد از دیگری رد می شوند و ایده جذابی برای صفحه اصلی سایت است.

گالری تصاویر یا Image Gallery

فرق اسلایدر با گالری در این است که گالری معمولاً برای دیدن تصاویر کامل یک محصول استفاده می شود و با کلیک روی عکس کوچک، به کاربر این امکان را می دهد تا تصاویر بزرگتر از محصول را ببیند. اما اسلایدر شامل چند تصویر است که پشت سر هم رد می شوند و بیشتر جنبه زیبایی بصری دارد.

صفحه ۴۰۴

وقتی صفحه ای در سایت پاک شده باشد و حالا پیدا نشود یا کاربر نام یک صفحه را اشتباه تایپ کرده و آن صفحه یافت نشود، خطای ۴۰۴ نمایش داده خواهد شد. این صفحه برای آگاه کردن و راهنمایی کاربر است که معمولاً پیغام “صفحه موردنظر پیدا نشد” در آن نوشته می شود.

تصویر شاخص یا Thumbnail

یک عکس که برای معرفی یک نوشته استفاده می شود. می توانید برای هر مطلب یک عکس و عنوان آنرا نمایش دهید؛ بدین ترتیب کاربر متوجه می شود که این مطلب درمورد چه چیزی است. بعنوان کاربرد دیگر، عکس شاخص در ابتدای نوشته با سایز بزرگ نشان داده می شود.

لینک یا Link

یک متن است که وقتی روی آن کلیک می­ کنید، وارد صفحه دیگری می ­شوید. لینک ها معمولاً به شکل یک نوشته زیر خط دار یا به شکل یک دکمه نمایش داده می ­شوند.
لینک ها می توانند به صفحات سایت خودمان (لینک سازی داخلی) یا به سایت دیگری (لینک سازی خارجی) باشند.

سند یا Document

منظور همان نوشته است. در تب سند می توان برای نوشته، یک تصویر شاخص تعیین کرد و یا یک دسته و برچسب برای نوشته مشخص کرد.

پیوند یکتا یا Permalink

آدرس صفحه که نامک هم گفته می شود، بصورت https://Mysite.com/PageAddress نمایش داده می شود. موقع نوشتن یک مطلب جدید، وردپرس بصورت اتوماتیک یک نامک برای آن تولید می کند؛ اما می توانید آنرا ویرایش کرده و نام دلخواه خود را بنویسید.

بک لینک یا Backlink

لینک هایی که سایت های دیگر به سایت شما داده اند. تعداد بالای بک لینک به یک سایت، نشان دهنده اعتبار بالای یک وبسایت است. بخاطر همین است که گفته می شود مطالب باارزشی در سایت تان منتشر کنید تا دیگران از آن مطالب در سایت شان استفاده کنند و به شما لینک بدهند.
می توانید خودتان برای سایت تان، بک لینک تهیه کنید؛ اما بهتر است در این مورد با یک متخصص سئو صحبت کنید. کار شما، متخصص در زمینه طراحی سایت و سئو آماده ارائه خدمات به همشهریان اهوازی می باشد.

ویرایشگر متن یا Text Editor

ویرایشگر وردپرس است با امکاناتی نظیر Microsoft Word در ویندوز؛ البته تمام قابلیت های Word را ندارد؛ اما به راحتی می توانید در آن متن دلخواه تان را بنویسید و مواردی مانند پررنگ کردن (bold) ، کج کردن (italic) ، راست و چپ چین ، نقل قول (quote block) ، لینک و چندرسانه ای را روی متن اعمال کنید.

وبلاگ یا Blog

صفحه اخبار سایت است. در وبلاگ معمولاً کل اخبار و یا مقالات سایت لیست می شوند و با کلیک روی هر خبر، متن و تصویر مربوط به آن نمایش داده می شود.

منوی چسبان یا Sticky Navigation Menu

منویی که با اسکرول کردن کاربر به پایین صفحه، به بالای صفحه می چسبد و در آنجا ثابت می ماند. مزیت این منو در این است که منوی اصلی همیشه جلوی چشم کاربر است؛ حتی وقتی به پایین صفحه رسیده، برای کلیک روی منو لازم نیست دوباره به ابتدای صفحه برگردد.

ووکامرس یا wooCommerce

یک پلاگین وردپرسی است که برای ساخت فروشگاه استفاده می شود. امکانات لایک محصول، مقایسه محصولات، مشاهده سبد خرید ، کوپن تخفیف و چنین مواردی را به سایت اضافه می کند.

سخن آخر

شرکت کار شما، ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در اهواز با داشتن سابقه و رزومه درخشان در این زمینه دارد. پیشنهاد می شود از صفحه طراحی سایت اهواز دیدن کنید تا با نمونه کارها و پلن های کار شما آشنا شوید.