کلینیک دندانپزشکی دکتر یادی اهواز

در پر بازدیدترین سایت استان خوزستان شغلت رو تبلیغ کن ...!

آمار بازدید سایت
طراحی سایت بستن

طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و ۵ ایده برای فروشگاه اینترنتی

طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و ۵ ایده برای فروشگاه اینترنتی

مقدمه

خرید اینترنتی نوعی خرید است که از طریق فروشگاه‌های اینترنتی انجام می‌شود. امروزه فروشگاه های اینترنتی مقبولیت بسیاری از سمت مردم پیدا کرده و به یکی از ابزارهای زندگی مُدرن تبدیل شده اند. از آنجا که درصد بالایی از خرید مردم امروزه بصورت اینترنتی انجام می شود، وارد شدن در این حوزه بنظر سودآور می رسد و به همین خاطر شرکت های طراحی سایت، سفارش های زیادی برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی دارند. ما در این مقاله قصد داریم تا به معنای فروشگاه آنلاین پرداخته، انواع آن را بررسی کنیم و سپس اصول طراحی یک سایت فروشگاهی را با هم بررسی کنیم.

اگر شما هم قصد راه­اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارید، تا انتهای مقاله با “کار شما” همراه باشید و با آگاهی کامل برای طراحی آن اقدام کنید.

طراحی سایت فروشگاه اینترنتی

تعریف سایت فروشگاه اینترنتی

به “عمل خرید محصولات یا خدمات از طریق اینترنت” خرید اینترنتی یا خرید آنلاین گفته می شود و ابزار انجام خرید اینترنتی، “فروشگاه های اینترنتی” هستند. فروشگاه هایی که تعدادی محصول، با قیمت و مشخصات کامل در آن گذاشته شده و کاربران اقدام به خرید می کنند.
در سال های اخیر سایت های فروشگاهی ، محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند؛ دلیل عمده آن این است که مردم راحت می توانند از خانه یا محل کار خود خرید کنند. یکی از فاکتورهای جذاب در مورد خرید اینترنتی این است که نیاز به انتظار در صف های طولانی یا جستجوی یک فروشگاه به فروشگاه دیگر برای پیدا کردن اجناس کمیاب ندارید.

فروشگاه اینترنتی ابزار انجام خرید اینترنتی

فروشگاه های اینترنتی می توانند محصولات خود را بفروشند یا اجناس شان را از تامین کنندگان و تولیدکنندگان دیگر تهیه کنند. شما می توانید یک سایت فروشگاهی راه بیندازید و فقط محصولات برند خودتان را بفروشید و این نیز یک سایت فروشگاهی محسوب می شود.

از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین سایت های فروشگاه اینترنتی می‌توان به سایت‌های Amazon ، eBay و Alibaba.com اشاره کرد. البته فروشگاه های ایرانی زیادی در سالهای اخیر در این حیطه فعال بوده اند و نقش بزرگی در جا انداختن فرهنگ خرید آنلاین داشته اند که آنها را بطور کامل معرفی خواهیم کرد.

*سایت فروشگاهی، همان فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه آنلاین است. در مقالات دیگر ممکن است از فروشگاه مجازی یا فروشگاه الکترونیکی هم از آن یاد شود.

مزایا و معایب فروشگاه اینترنتی

بسیار مهم است که قبل از اقدام برای طراحی یک سایت فروشگاهی، مزایا و معایب آن را بطور کامل بررسی کنید. تعدادی از مهمترین آنها را در این بخش بر شمرده ایم.

مزایا و معایب طراحی یک وبسایت فروشگاه اینترنتی

مزایا :

  1. کافی است یک سایت راه اندازی کرده و آن را برای موتورهای جستجو، بهینه سازی (سئو) کنید. نیاز به هزینه دیگری ندارید.
  2. درآمد فروشگاه های اینترتنی به صورت ۷/۲۴ است. در ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته، سایت در حال نمایش و معرفی محصولات شماست. توجه کنید که این سایت مثل یک کارمند ولی بدون نیاز به حقوق و بیمه برای شما کار می کند.
  3. اطلاعات هر محصول را یک بار در سایت وارد کرده و به هزاران نفر نمایش دهید. دقت کنید که هرچه اطلاعات بیشتری درمورد یک محصول بدهید، احتمال خرید کاربر بیشتر می شود.
  4. کسب و کار شما از محدوده منطقه و استان خارج می شود و در سطح کشوری و حتی جهانی گسترش می یابد. این مورد برای فروش آنلاین محصولات آموزشی که نیاز به ارسال ندارند، به سادگی قابل اجراست.
  5. یک بانک اطلاعات از کاربران، جمع آوری می گردد. این بانک شامل آدرس، علاقمندی ها و تاریخچه خریدهای مشتریان شماست و در هر موقعیتی می توانید با آنها در ارتباط باشید.
  6. استفاده از روش های روانشناسی فروش و تصاویر حرفه ای و رنگ های جذاب برای تشویق کاربران به خرید که در فروشگاه فیزیکی مستلزم صرف هزینه و انرژی زیادی است.
  7. استفاده از تایمر معکوس جهت ایجاد فوریت برای خرید
  8. تبلیغات متنی و تبلیغات کلیکی گسترده
  9. چت آنلاین جهت راهنمایی کاربر در لحظه
  10. ایمیل مارکتینگ و sms مارکتینگ برای اطلاع رسانی و اخبار کالاهای جدید
  11. کد تخفیف جهت ایجاد انگیزه برای خرید مجدد

معایب :

۱.امکان لمس، دیدن و امتحان کردن محصول قبل از خرید وجود ندارد. پوشاک قبل از خرید، قابل پرو کردن نیست و ادکلن و لوازم آرایش قابل تست نیستند. این یکی از معایب فروشگاه های آنلاین نسبت به سنتی است.

  1. از دسترس خارج شدن سایت، باعث خوابیدن کل کار می شود. اختلال در سایت، حتی برای چند ساعت می تواند خسارت زیادی به کسب و کار شما وارد کند. این اختلال می تواند هر دلیلی داشته باشد؛ اعم از مشکل در کدنویسی ها و درست کارنکردن یک بخش از سایت، مشکل در پلاگین نصب شده یا مشکلات سرور.
    البته شما می توانید مقداری هزینه کنید و یک اپلیکیشن هم برای فروشگاهتان طراحی کنید.
  2. ارسال کالا و تحویل آن به دست مشتری، نیاز به هماهنگی و نظم بالایی دارد؛ هماهنگی بین تیم ارسال کالا با انبار و کاربر و پُست.
  3. امروزه بازار فروشگاه های آنلاین، رقابتی شده است. با زیاد شدن تعداد این فروشگاه ها در کشور، این حوزه دیگر یک حوزه بکر نیست و شما نیاز به تلاش و رقابت بیشتری برای جا انداختن برندتان دارید.
  4. به محض اینکه کاربر حس کند اطلاعاتی که درمورد یک محصول ارائه کرده اید، کافی نبوده یا به هر دلیلی به شما اطمینان نکند، به فروشگاه دیگری می رود و خرید می کند. این مساله در دنیای فیزیکی هم صدق می کند.
  5. برای حفظ امنیت سایت و حریم خصوصی کاربران باید تلاش کنید.

در نهایت باید ذکر کنیم که فروشگاه اینترنتی با اینکه سعی در رقابت با خرده فروشی و بازار سنتی داشته، هنوز به پای آن نرسیده و آمازون در حال راه اندازی فروشگاه های محلی است.

انواع فروشگاه اینترنتی

فروشکاه های آنلاین براساس نوع کارکردشان می توانند به دسته های مختلفی تقسیم شوند. برخی از آنها در عرصه کالای دیجیتال مثل لپتاپ، موبایل، دوربین و … کار می کنند، برخی در زمینه لوازم خانگی یا پوشاک و حتی برخی کالای سوپرمارکتی و خواروبار عرضه می کنند.
در اینجا چند فروشگاه معروف ایرانی را همراه با حوزه فعالیت آنها نام برده ایم، احتمالاً نام برخی از آنها را تا بحال نشنیده باشید؛ اما بدانید که تعداد آنها از این لیست خیلی بیشتر است.

انواع فروشگاه اینترنتی

۱.  دیجی کالا بعنوان غول فروشگاه های اینترنتی ایران عرضه کننده کالاهای دیجیتال و طیف گسترده ای از پوشاک لوازم برقی خانگی لوازم آرایش و ادکلن و حتی اجناس سوپرمارکتی

۲.  مُدیسه با محوریت فروش پوشاک

۳. خانومی آرایشی بهداشتی و عطر و ادکلن

۴. دیجی استایل متعلق به دیجی کالا ، عمده فعالیت در حوزه فروش پوشاک

۵. بانه دات کام عمده فعالیت در حوزه لوازم خانگی، صوتی تصویری و کالای دیجیتال

۶. مو تن رو لوازم آرایشی و بهداشتی

۷. آلیار در زمینه انواع لباس، محصولات دیجیتالی، لوازم خانگی و لوازم خودرو

۸. زنبیل در حوزه های مختلف لوازم خانگی، تهویه، مبلمان، هنر و موسیقی

۹.  کیمیا آنلاین در حوزه قطعات کامپیوتر و کالاهای دیجیتال

۱۰. اسنپ مارکت جایگزین فروشگاه بامیلو و متعلق به اسنپ، عرضه اجناس سوپرمارکتی

      ۱۱. فروشگاه اینترنتی اُکالا مربوط به فروشگاه های زنجیره ای کورش، دسته بندی خواروبار، سوپرمارکتی ، آرایشی و بهداشتی، لوازم التحریر و اداری

۱۲. ۲۰ بخر نمایندگی لوازم خانگی بوش آلمان

۱۳.  مُبیت در زمینه کالاهای دیجیتال

۱۴.  پلازا تامین محصولات دیجیتال

۱۵.  میوِری یک فروشگاه اینترنتی برای فروش میوه، خرما و خشکبار

۱۶.  لوناتو یک فروشگاه فروش عینک و لنز با امکان تست ۵ عینک در محل

۱۷.  سی بوک در زمینه فروش کتاب

۱۸.  بانی مد فعال در حوزه های متفاوت لباس، کیف و کفش و لوازم خانه

۱۹.  هنری دات کام فعال در حوزه هنرهای دستی

۲۰.  پزشک کالا با محوریت فروش تجهیزات پزشکی

ایده برای فروشگاه اینترنتی

ممکن است قصد طراحی سایت و ورود به حوزه فروشگاه آنلاین را داشته باشید؛ اما با توجه به وجود بزرگانی چون دیجی کالا، ترجیح دهید این کار را انجام ندهید. می خواهیم به شما یک مژده بدهیم؛ بهتر است امیدوار باشید و فراموش نکنید که دیجی کالا هم در ابتدا یک سایت معمولی بوده که با استمرار و تلاش مداوم به این جایگاه رسیده است.
در همین رابطه ما چند ایده ارزشمند، جمع آوری کرده ایم که می توانید برای پیاده سازی سایت فروشگاهی تان از آنها استفاده کنید.

ایده برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
  1. شما می توانید یک سایت فروشگاهی راه بیندازید و محصولات خودتان را بفروشید. اگر شما یک تولیدی یا کارگاه دارید، شاید ایده راه اندازی فروشگاه برای شما مناسب باشد. به مرور روی برندینگ آن هم کار کنید تا بعنوان یک برند باکیفیت به مشتریان شناسانده شوید.
  2. به نیچ مارکتینگ ایمان بیاورید و فقط یک چیز برای فروش داشته باشید. مثلاً فقط یک محصول خاص کار کنید ؛ مثل سایت های سی بوک و پزشک کالا که اختصاصی روی کتاب و لوازم پزشکی کار می کنند. هر چیزی که در حال حاضر رقیبی روی آن دست نگذاشته یا رقبای کمتری دارد، کار کنید.
  3. فقط یک برند را بفروشید؛ مثل سایت ۲۰ بخر که فقط برند بوش را کار می کند، مثلاً کفش برند آدیداس یا لباس برند خاص را داشته باشید.
  4. فقط یک جنس خاص کار کنید ؛ مثلاً فقط چوب mdf یا فقط ساعت ضد آب یا صندلی اداری
  5. حتی می توانید مشارکت در فروش داشته باشید. در سایت خودتان محصولات فروشگاه های دیگر را معرفی کرده، بفروشید و سهم خود را بردارید.

اصول طراحی سایت فروشگاه اینترنتی

اولین چیزی که در هنگام ورود به یک سایت به چشم می آید، طراحی آن است. مهم نیست که عملکرد سایت یا محصولات شما چقدر خوب باشد، به طراحی و تم کلی آن باید خیلی توجه کنید. همه ما از رقابت شدید در دنیای تجارت الکترونیک اطلاع داریم. از این رو، برای جلب بازدیدکنندگان و ایجاد رغبت جهت جستجو در محصولات، طراحی و رابط کاربری باید آنقدر چشمگیر باشد که بتواند توجه آنها را فوراً جلب کند.
قطعاً بین یک سایت فروشگاه اینترنتی با سایر انواع سایت که در مقاله مراحل طراحی سایت درمورد آنها صحبت کردیم، تفاوت هایی وجود دارد. ما این تفاوت ها را در طراحی سایت بخوبی رعایت می کنیم و الزامات و اصول طراحی یک وبسایت فروشگاهی را در اینجا لیست کرده ایم.

اصول طراحی سایت فروشگاه اینترنتی

۱- کاربر پسند

کاربر باید در یک سایت فروشگاهی بخوبی هدایت شود. یک فرآیند جستجوی آسان به کاربران امکان می دهد که محصول موردنظرشان را پیدا کنند ؛ آنها قصد دارند خرید کنند پس ما وظیفه داریم آنها را به درستی راهنمایی کنیم تا خرید بهتری داشته باشند. سایت ما همچنین باید جزئیات و تصاویر کافی را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد تا آنها بتوانند محصولات را بدون اینکه ببینند یا لمس کنند، به خوبی درک کنند. هرچه اطلاعات بیشتر و واقعی تری بدهید، شانس شما برای تبدیل شدن بازدیدکننده به مشتری بیشتر می شود.

۲- عناصر و المان های منحصر به فرد

با دیدن رقابت سخت در فروشگاه های آنلاین، بهتر است که از رقبای آنلاین خود متفاوت باشید. یک طراحی مبتکرانه، بازدیدکنندگان را مجبور به گشت و گذار در سایت می کند و فرصتی را برای شما فراهم می کند تا بدون هیچ زحمتی مشتری های خود را تحت تأثیر قرار دهید. به یاد داشته باشید ، برداشت اول از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای اینکه خریداران متوجه شما شوند، باید برخی از مولفه های جسورانه و غیرمعمول را در طراحی خود استفاده کنید تا مدت ها شما را به یاد بیاورند و برای تجربه یک رابط کاربری منحصر به فرد، دوباره به سایتتان مراجعه کنند. این سایت باید به گونه ای طراحی شود که در خدمت کاربران باشد ، چشم نواز باشد و روی محصولات تمرکز کند.

۳- حفظ امنیت

کاربری که تمایل پیدا کرده تا از سایت شما محصول خریداری کند، باید اطمینان داشته باشد که اطلاعات شخصی و مالی وی محفوظ می ماند و قصد ندارید آنها را با شخص ثالثی به اشتراک بگذارید. اطمینان حاصل کنید که درگاه پرداخت شما امن و مطمئن است. استفاده از پروتکل امن https تا حدی می تواند خیالتان را راحت کند.

۴- سرعت بارگذاری صفحات

طبق آمار و نتایجی که گروه Aberdeen Group منتشر کرد، هر ۱ ثانیه تاخیری که در لود صفحات سایت رخ می دهد، تاثیراتی بر بازدیدکنندگان دارد. ممکن است بازدیدکنندگان سایت تا ۱۱ درصد کاهش پیدا کنند و یا نرخ پرش یا bounce rate سایت تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
در سایت تان از کدهای سنگین
HTML ، تصاویر سایز بزرگ و فایل های فلش برای زیبا کردن طراحی و ظاهر آن استفاده نکنید. اینها برای یک سایت فروشگاهی مطلوب نیست، زیرا بارگذاری آنرا کُند می کند.
شما نمی توانید یک سایت داشته باشید که لودینگ کندی دارد؛ زیرا در سطح وب رقبای دیگری دارید. کاربران آنقدر صبور نیستند که منتظر بمانند تا صفحات شما بارگذاری شوند، آنها به سرعت سایت شما را ترک کرده و سراغ رقبا می روند.

۵- تکنولوژی ریسپانسیو یا واکنش گرا

امروزه تعداد کاربرانی که از موبایل برای جستجو در اینترنت استفاده می کنند، گسترش پیدا کرده است. بسیار مهم است که وبسایت شما علاوه بر کامپیوتر، در گوشی های موبایل و تبلت هم به درستی نمایش داده شود.

۶- شناسایی مخاطب هدف

شما باید مشتریان خود را به خوبی بشناسید و بر اساس آن وبسایت خود را طراحی کنید؛ تا بتوانید خدمات بهتری به آنها ارائه دهید. باید نیازهای آنها را درک کنید تا هنگام گشت و گذار در سایت شما احساس آرامش کرده و با حس خوبی به دنبال محصول موردنظر بگردند.
اگر مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده و الگوی خرید آنها را بررسی کنید، می توانید تجربه کاربری آنها را بهبود دهید که به طور مستقیم روی درآمد شما تاثیرگذار است.
ویژگی های جنسیت و سن را بررسی کنید. اگر فروشگاه شما برای فروش لباس های زنانه و عطر و ادکلن زنانه باشد، می تواند تم متفاوتی با سایتی که محصولات مکانیکی میفروشد داشته باشد. همینطور بر روی نحوه نوشتار و انتخاب رنگ نیز تاثیر گذار است.

۷- جستجو

گزینه جستجو برای وبسایت فروشگاهی ضروری است؛ زیرا بازدید کنندگان ممکن است به دنبال محصول خاصی باشند و از گشتن در منو، دسته بندی ها و فیلترها خسته شده باشد. بنابراین به جای اینکه کاربران در سایت سردرگم شوند، می توانید به آنها اجازه دهید مستقیماً با تایپ کردن نام و جستجوی محصول، آن را پیدا کنند.

۸- توضیح موثر محصول

توضیحات محصول در سایت شما بسیار مهم است و می تواند بر نظر خریدار تأثیر بگذارد. هرچه جذابیت در نوشتار، توضیحات محصول، تصاویر و ویدئوها از معرفی محصول بیشتر باشد، خریدار ارتباط بهتری با آنها برقرار می کند. این بخشی از طراحی سایت فروشگاه اینترنتی نیست؛ اما توجه به این جزئیات قطعاً می تواند بازگشت سرمایه شما را در طولانی مدت افزایش دهد.

۹- طرح مینیمالیستی یا حداقلی

مینیمالیسم در طراحی بهترین راه برای سادگی و حذف عناصر زائد از سایت است. به دقت یک پالت رنگ انتخاب کنید و در سایت بجر آن پالت و رنگ های هماهنگش را استفاده نکنید. فضای سفید به اندازه کافی بگذارید تا چشم کاربر خسته نشود، فونتهای زیبا و مناسب استفاده کنید، فقط عناصر مهم را در صفحه بگذارید و موارد بی اهمیت را کنار بزنید تا صفحات شلوغ نشوند.
سایت های مینیمالی بعلت کم بودن تعداد عناصر و خلوت بودن صفحه، معمولاً سریعتر از سایتهای شلوغ  پیاده سازی و طراحی می شوند. برای بارگذاری و لودینگ هم سریعتر لود می شوند.
اگر به دیجی کالا دقت کنید، سعی شده از پس زمینه های با رنگ خنثی (طوسی و سفید) استفاده شود؛ تا توجه اصلی مخاطب به محتوا که همان محصولات است جلب شود.
یکی از مهمترین دلایل موفقیت دیجی کالا که باعث شده دیگران از قالب آن ایده بگیرند، راحتی کاربر در این سایت و ایجاد احساس آرامش با پرهیز از شلوغی، استفاده از رنگهای خنثی و استفاده زیاد و به قاعده از فضای سفید است.

۱۰- برندینگ در سایت

نشانه های برندینگ اصولی، باید در سرتاسر سایت شما دیده شود. باید اطمینان حاصل کنید که فونت، رنگ های لوگو، تم تصاویر، متن توضیحات، دکمه های Call To Action و هر عنصر دیگر در صفحات، کاملاً با برندینگ شما هماهنگ باشد. این عامل هم در زیبایی ظاهری تاثیر دارد و هم باعث ایجاد رابطه قوی تر مشتریان با سایت شما می شود.
*دکمه های دعوت به عمل یا Call To Action به دکمه هایی که کاربر را به انجام فعالیت خاصی تشویق می کنند گفته می شود. مثلاً دکمه سفارش، خرید و … این دکمه ها معمولاً طوری طراحی می شوند که جلب توجه کنند.

۱۱- دکمه های Call To Action کارآمد

هدف نهایی وب سایت شما افزایش نرخ تبدیل و درآمدزایی بیشتر است. بنابراین ، CTAها در اینجا نقش حیاتی دارند. هر چقدر CTA شما جسورانه و حسی باشد، تاثیرگذارتر است. به منظور ایجاد CTAهای بسیار کارآمد، اطمینان حاصل کنید که کلمات استفاده شده جزو افعال عمل محور هستند. در واقع واژه ها، ماشه ای هستند که کاربر را وادار به کلیک بر روی آنها می کند.

برای داشتن یک CTA عالی، رنگ های متضاد نقش بسزایی دارند بدین طریق کاربر این دکمه را بخوبی بخاطر می سپارد.

نتیجه گیری

سایت فروشگاهی یا فروشگاه آنلاین امروزه یک بحث داغ و یک تجارت پرسود است. ما مزایا و معایب فروشگاه های آنلاین را نسبت به کسب و کارهای سنتی برشمردیم و انواع فروشگاه و ۲۰ سایت برتر ایرانی را معرفی کردیم. در نهایت برای کسانیکه قصد راه اندازی این سایتها را دارند، ایده های ارزشمندی ارائه کردیم.
پیشنهاد می کنیم که قبل از شروع اقدام برای طراحی سایت،
چک لیست طراحی سایت را از سایت “کار شما” دانلود کرده و پر کنید. این چک لیست در زمینه شناخت امکانات سایت، راهنمای خوبی است و یک بخش از آن به شناخت امکانات فروشگاه های آنلاین اختصاص داده شده است.